hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇÜ Endüstri Mühendisliği mezunları, Bursa’da buluştu

    ÇÜ Endüstri Mühendisliği mezunları, Bursa’da buluştu
    expand

    ÇÜ Endüstri Mühendisliği mezunları, Bursa’da buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)-ÇUKUROVA Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne 1977 yılında girip, okullarını bitirerek endüstri mühendisi olan ve her yıl belirledikleri bir kentte buluşan sınıf arkadaşları, Bursa’da bir araya geldi. Buluşmada, hayatını kaybedenler anıldı.

    Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne 1977 yılında girip mezun olan sınıf arkadaşları, bu yılki buluşmalarını Bursa’da gerçekleştirdi.

    Katılımcılar Bursa’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Ömer ve Nilgün Kurtcan ile Aygün Doğan tarafından organize edilen buluşmaya endüstri mühendisliği bölümünde 1977 yılında öğrenci olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de katıldı. Sınıf arkadaşlığının örnek bir dostluğa dönüştüğünü ve 45 yıl öncesi öğrencileri olarak iki günlük sürede geçmişin güzel anılarını yeniden yaşadıklarını kaydeden Gürer: “Adana Mühendislik Yüksek Okulu baraj yanında Çamlık’taydı. Sonradan Çukurova Üniversitesi'nin bulunduğu bölge içine alındı. Zor ama güzel yıllardı. O yılların Adana’sı da her öğrenci için ayrı özel ve güzel anıları biriktireceği konumdaydı. Bugun yeni Adana gibi çok katlı yapılar yerine, daha yatay mimarinin hakim olduğu bir kentti. Adana’nın her öğrenci üzerinde ayrı bir etkisi vardı. Adanalı olanlar kadar, Adana’ya sonradan gelipte kendini Adanalı olarak hissedenlerin sayısı çoktu. Adana anlatılmaz yaşanır güzellikte ve dostlukları da daim olan kentlerimizdendir. Adana’da başlayan sınıf arkadaşlığımızı, farklı illerde buluşarak sürdürüp, yılın belli zamanında Adana’da buluşarak devam ettiriyoruz. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı anıp onları da anılarda yaşatıyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    46 kişi buluşmada yer alırken, farklı nedenlerle katılamayanlar da gelecek yıl buluşmasında katılacakları mesajını iletti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow