hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de orman yangınlarına karşı temizlik etkinliği

    Bingölde orman yangınlarına karşı temizlik etkinliği
    expand

    Bingöl'de orman yangınlarına karşı temizlik etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla temizlik etkinliği düzenlendi.

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında, Bingöl Şehitlik Anıtı ve çevresindeki ormanlık alanda temizlik etkinliği düzenlendi. Çöp ve atıkların neden olduğu orman yangınlarının azaltılmasının hedeflendiği etkinliğe Vali Yardımcısı Engin Tok, Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte Şehitlik Anıtı ve çevresindeki çamlık alanda çöpler toplandı, ağaçların budama işlemleri gerçekleştirildi.

    Etkinliğe katılan öğrencilerden Güney Umut Savuş (11), kirliliğin biyoçeşitliliğin azalmasına neden olduğunu belirterek, “Çevremizi temiz tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Etrafa çöp ve cam şişeler atmak doğadaki hayvanlara zarar veriyor ve biyoçeşitliliğin azalmasına sebep oluyor. Arkadaşlarımla birlikte buraya gelip doğayı temiz tutmak için çöp topluyoruz. Lütfen hep birlikte dünyamızı temiz tutalım” dedi.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow