hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de orman temizliği yapıldı

    Denizlide orman temizliği yapıldı
    expand

    Denizli'de orman temizliği yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' projesi kapsamında ormanda geniş katılımlı olarak temizlik çalışması yapıldı.

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "Orman Benim" projesi çerçevesinde, Merkezefendi ilçesi Yenişehir Millet Orman'ında temizlik etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Ömer Faruk Coşkun, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Tamer Karayay, Denizli İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ormana atılan cam şişeler başta olmak üzere, çöpleri topladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Projeyle ilgili açıklama yapan Vali Ömer Faruk Coşkun, sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınları açısından riskli bir dönemin başladığını belirterek, “Bunun için orman içinde bulunan zararlı maddeleri toplayarak farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Orman yangınlarının yüzde 87'si insan kaynaklı. Dolayısıyla biz de orman yangınlarının önlenmesi amacıyla tedbirlerin alınması, bu konuda neler yapılması gerekiyorsa farkındalık oluşturulması amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu çalışmalarla özellikle ormanlarımızdaki yangınların önlenmesine yönelik bir bilinçlenme, bir farkındalık oluşturma noktasında mesafe alırız" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow