hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de öğrenciler yangınların önüne geçmek için ormanı pırıl pırıl yaptı

    İzmirde öğrenciler yangınların önüne geçmek için ormanı pırıl pırıl yaptı
    expand

    İzmir'de öğrenciler yangınların önüne geçmek için ormanı pırıl pırıl yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Gaziemir ilçesinde, orman yangınlarının önüne geçmek için Türkiye'de 81 ilde başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde düzenlene etkinlikle öğrenciler Sarnıç Ormanı'nda çöpleri topladı. Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Yaz dönemleri geldiğinde yüreğimiz ağzımızda oluyor. Çünkü hem oksijen kaynağımız hem toprağımızı yenileyen, ülkemizin doğal güzelliğini sağlayan hem de su kaynaklarını ve iklim dengesini koruyan orman varlığımız maalesef ciddi bir yangını tehdidi altındadır" dedi.

    Orman yangınlarının önüne geçmek için 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde başlatılan etkinlik kapsamında öğrenciler İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Sarnıç Ormanı'nda çöpleri topladı. Etkinliğe İzmir Valisi Süleyman Elban, Gaziemir Kaymakamı Kudret Kurnaz ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de katıldı. Etkinlik Vali Elban'ın öğrencilere eşlik etmesiyle başladı. Vali Elban etkinlik sırasında farkındalık oluşturmak için öğrencilerle sohbet de etti. Etkinlikte konuşan Vali Elban, “Yaz dönemleri geldiğinde yüreğimiz ağzımızda oluyor. Çünkü hem oksijen kaynağımız hem toprağımızı yenileyen, ülkemizin doğal güzelliğini sağlayan hem de su kaynaklarını ve iklim dengesini koruyan orman varlığımız maalesef ciddi bir yangını tehdidi altındadır. Gün geçmiyor ki ülkemizin herhangi bir köşesinde orman yangınlarıyla bir üzücü bir haber gelmesin. Dolayısıyla başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere tüm kurum kuruluşlarımız, illerdeki Orman Bölge Müdürlüğü'nüz ve diğer kurumlarımızın tamamı orman yangınlarıyla ilgili sürekli yeni yöntemler, yeni çalışmalar yürütüyorlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ'

    Bu yılda özellikle ormanla ilgili iki amaç kapsamında çalışma yapıldığını aktaran Vali Elban, "Bunlardan ilki orman yangınlarında önemli bir oranı kapsayan örtü yangınları. Ormandaki çalı ya da kuru otlar şeklinde olan örtüler başlamış olan yangınların daha çabuk yayılmasına, genişlemesine neden oluyor. Bugün Bakanımız Muğla Merkez'de bizler de 81 ilde diğer valilerimizle birlikte ormanlarımızdaki çabuk yanmanın ya da başlamış yangının hızlı yayılmasını önlenmesiyle ilgili örtülerin temizliğiyle ilgili bir kampanya başlatıyoruz. İkincisi ise vatandaşlarımız tarafından ormanlarda eğlence, dinlenme, piknik veya çeşitli amaçlarda kullandıktan sonra ya da ormanın kenarından geçerken buralara çok fazla çöp atılıyor. Bu nedenle bir sonraki kullanıcılar maalesef burayı kullanırken gerçek anlamda zorlanıyorlar. Öbür tarafta cam kırıkları başta olmak üzere birçok atık da doğrudan orman yangınına neden oluyor. Bu nedenle hem örtülerin hem de yangına, kirliliğe neden olan çöplerin temizlenmesiyle ilgili bir çalışma yapılacak. Bununla ilgili bir farkındalık oluşturmak, yavrularımıza bu bilinci aşılamak ve kamuoyuna bunu duyurmak için bütün illerimizle birlikte biz de İzmir'imizde bu çalışmayı başlatıyoruz. Bu yıl hiç orman yangının olmadığı ya da en az yangının olduğu bir yıl geçiririz temennisinde bulunuyoruz" diye konuştu.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow