hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gönüllülerin konseri öğrencilere burs olacak

    Gönüllülerin konseri öğrencilere burs olacak
    expand

    Gönüllülerin konseri öğrencilere burs olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de gönüllülerden oluşan ritim darbuka grubu, geliri depremzede öğrencilerin eğitim masraflarına harcanacak konser verecek.

    Mersin'de 5 yıl önce aralarında öğrenci, profesör, iş insanı, ev kadını, çiftçi gibi bir çok farklı meslek grubundan insanın bir araya geldiği ritim darbuka grubu kuruldu. Pandemi ve sonrasında gelen depremler nedeniyle çalışmalarını sergileyemeyen grup geçtiğimiz günlerde Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği (RİTMO) adı ile tüzel kişiliğini elde etti. Tamamı gönüllülerden oluşan dernek ilk konserini ise 25 Nisan'da verecek. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konserin tüm gelirleri ise depremzede öğrencilerin eğiğim masraflarına harcanacak. Müziğin terapi etkisi yarattığını söyleyen Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Derneği Başkanı Aynur Güdücü (54), "Dernek olarak henüz çok genciz fakat bizim bir araya gelmemiz 5 yıl öncesine dayanıyor. Biz çok renkli keyifli bir grubuz. 6 yaşında da 67 yaşında da enstrüman çalan arkadaşımız var. Toplumun farklı katmanlarında meslek sahibi arkadaşlarımız var. Profesör, kuaför, ev hanımı arkadaşlarımız var. Ben çiftçiyim. Hep beraber çalışmalarımızı keyifle yapıyoruz. Müzik terapi etkisi yaratıyor. Çaldığımız enstrümanın böyle sihirli bir etkisi var. Bunun yanı sıra deprem bölgesindeki gençlerin gelecekleri adına bir şeyler yapmak bizi daha da güçlü, keyifli kılıyor. Yorulmadan çalışıyoruz. Konserin amacı çok güzel. Konserden elde edilecek gelir, öğrencilere burs olacak. Eğitim masrafları olarak değerlendireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''İYİLİK İYİDİR' DESTURU İLE HAREKET EDİYORUZ'

    Grubu konsere hazırlayan konservatuar hocası Murat Salih Gökhan Erkeç (42), insanların duygularını dışa vurmasına yardımcı olduklarını söyledi. Bu amaçla 5 yıl önce yola çıktıklarını anlatan Erkeç, "Yaklaşık 15 kişilik grubumuz vardı. Çalışmalarımızı tamamladık fakat önce pamdemi ardından deprem nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Düştük yeniden kalktık. Şu an ekibimiz daha da güçlü. Dernekleşip tüzel kişiliğimize kavuştuk. Eylül ayında halk müziği koromuz ve sağlıkçılar sanat müziği koromuz kurulacak. Aralık ve Kasım aylarında konserlerimiz olacak. 'İyilik iyidir' desturu ile hareket ediyoruz. 25 Nisan'da yapacağımız konserin gelirleri ile önümüzdeki 10 ay boyunca depremzede öğrencilere burs vereceğiz. Bundan sonra vereceğimiz tüm konserlerin gelirleri ile hayır yapmak istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'TERAPİ ETKİSİ YARATTI'

    Gruba 6 ay önce dahil olan çiftçi Ayla Yüce (57) de müziğin kendisine terapi etkisi yarattığını kaydetti. Gruba dahil olmadan önce herhangi bir müzik alt yapısı olmayan Yüce, "Bu 6 aylık çalışma zarfında iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Başladığım günden bu yana bana çok iyi bir terapi oldu. Ritim duygusunu yaşıyorum, çok güzel arkadaşlıklar, dostluklar edindim. Devam edebildiğim kadar da devam etmek istiyorum. Ders olmadığı zaman özlüyoruz. Büyük bir eksiklik yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

    'MATEMATİKLE MÜZİK ARASINDA CİDDİ BİR İLİŞKİ VAR, ONU KEŞFETTİM'

    5 yıldır grup içerisinde yer alan Mersin Üniversitesi matematik bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Küçükaslan ise şunları söyledi:

    "Bu grupla 5 yıl önce tanıştım. Ben matematik profesörüyüm. Matematikle müzik arasında ciddi bir ilişki var, onu keşfettim. Notaları keşfederken bir teoremi nasıl anladığımı fark ettim. Bu işi amatör olarak yapıyoruz. Bir konsere nasıl hazırlanıldığını, arka planında neler olduğunu gördüm. Gerçekten zor bir iş. Matematik zor ama müzik ondan daha zor." (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow