hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde’de ormanda çöp toplama etkinliği

    Niğde’de ormanda çöp toplama etkinliği
    expand

    Niğde’de ormanda çöp toplama etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de orman yangınlarının önlenmesi, olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 81 ilde düzenlenen 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde çöp toplama etkinliği düzenlendi.

    Kumluca-Hamamlı Erozyon Kontrol Sahasında düzenlenen etkinliğe Niğde Valisi Cahit Çelik, kurum müdürleri, emniyet teşkilatı mensupları, sağlıkçılar, izci kulüpleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Niğde Valisi Cahit Çelik, vatandaşları doğaya karşı daha dikkatli ve hassas olmaları konusunda uyardı.

    Vali Çelik, "Bugün yaklaşık 326 dönümlük ormanlık arazide temizliyoruz. Orman yangınlarının en büyük sebebi insan kaynaklı, son yıllarda Türkiye'de ortalama bir yılda 2 bin 600 civarında orman yangını oluyor. Bu yangınların yüzde 83’e yakını insan kaynaklı. Maalesef ormanlarımızı çok iyi kullanmıyoruz. Ormanlarımız hem habitat açısından hem de doğal güzellik açısından çok önemli. Ben sabahları bazen burada koşuyorum, gerçekten girdiğin zaman orman içerisinde her türlü çöpü bulabiliyorsunuz. Plastik atıklar, çöp poşetleri, şişeler.. Türkiye bizim evimiz. Bu anlamda ülkemizi, memleketimizi, temiz tutmak zorundayız. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Çelik'in konuşmalarının ardından ormandaki atıklar toplantı, temizlik çalışması yapıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow