hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'deki eylemler Kanada'ya sıçradı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Columbia Üniversitesi'nde başlayıp neredeyse tüm ABD'de devam eden protestolar Kanada'ya da sıçradı. Kanada'nın önde gelen üniversitelerinden McGill Üniversitesi'nde öğrenciler, Filistin yanlısı protestolara başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin en prestijli üniversitelerinden Columbia Üniversitesi'nde başlayıp neredeyse tüm ABD'de devam eden protestolar her geçen gün yayılıyor.

    Kanada'nın önde gelen üniversitelerinden McGill Üniversitesi'nin öğrencileri de Gazze'nin sesi olmak için başlatılan protestolara katıldı.

    ABDdeki eylemler Kanadaya sıçradı

    Kampüste kamp kurarak ABD'deki eylemleri devam ettiren öğrenciler, "daha fazla sessiz kalamazdık" dedi.

    "Bir öğrenci olarak bu benim için önemli, özellikle de her gün neler olup bittiğini gören sıradan bir insan olarak. Bunun normal olduğunu düşünmüyorum ve öylece kalıp hiçbir şey yapamadan duramazdım."

    Öğrenciler, üniversitenin İsrail'i fonlamayı durdurması gerektiğini vurgulayarak sloganlar attı.

    ABDdeki eylemler Kanadaya sıçradı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrencilere destek veren üniversite profesörleri, antisemitzme sıfır tolerans verdiklerinin altını çizerek ekledi: "İçeride protesto yapan Yahudi öğrencilerimiz var, protesto yapan Yahudi profesörlerimiz var. Dolayısıyla, antisemitizmle ilgili her türlü tartışmanın, farklı bir gündemi manipüle etmek, farklı bir gündeme ulaşmak amacıyla kötü niyetle yapıldığını açıkça belirtin."

    Öğrenciler, başka yollar da denediklerini fakat seslerinin duyulmadığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow