hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara-Kiev hattında görüşme trafiği! Ukrayna Başbakanı Türkiye'ye gelecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya-Ukrayna savaşı üçüncü yılına girerken, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ankara'da bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Rusya ile müzakere masasına oturma şartını açıkladı. "Ukrayna topraklarını terk ettikleri saniye müzakereye hazırız" dedi. Bodnar, Türkiye ile ilişkilere yönelik önemli mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "RUSYA UKRAYNA'YI TERK ETTİĞİNDE MÜZAKEREYE HAZIRIZ"

    Ukrayna, Rusya ile müzakerelere kapıyı kapattı mı? Kritik soruya Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yanıt verdi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Ukrayna topraklarını terk ettikleri saniye müzakereye hazırız. İşgal ettikleri toprakları terk etmeyi bırakın daha fazlasını ele geçirmeyi arzulayan düşmanla masada neyi konuşacağız. Savaşın zor olduğu ilk günlerde pes etmediysek bunca mücadele ve kan döktükten sonra bu aşamada niye pes edelim?" ifadelerini kullandı.

    "EN İLERİ SİLAHLAR TÜRK YAPIMIYDI"

    Rusya-Ukarayna savaşı 3'üncü yılını girerken gözler Haziran ayında İsviçre'nin ev sahipliğinde yapılacak Barış Zirvesi'nde. Detayları ise Büyükelçi Bodnar, bir grup Türk gazeteci ile paylaştı. Buna göre; zirveye 140 ülke davet edilecek. 10 maddelik bir plan masaya gelecek. O maddelerden ikincisi gıda güvenliğine ilişkin. Bu konuda liderliği Türkiye üstlenmiş durumda. İsviçre'de yapılacak zirvenin ardından gıda güvenliği konusunda Türkiye'nin üstleneceği bir zirvenin yapılması da gündemde. Batı'yı yardımlar konusunda eleştiren Bodnar, "Ukrayna'nın savaş başladığında eline olan en ileri teknolojik silahlar Türk yapımıydı" dedi. "Destansılaşan Bayraktar sayesinde ilk darbeyi göğüsleyerek Rusları durdurduk" diye ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UKRAYNA BAŞBAKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

    Bodnar, Türkiye-Ukrayna ilişkilerini de değerlendirdi. "Temelinde Cumhurbaşkanları arasında samimi, güvene dayalı dostluk yatıyor" dedi. 8 Mart'ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile başlayan görüşme trafiği sürecek. Mayıs ayında Ukrayna Parlamento Başkanı'nın Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanıyor. 2024'ün ikinci yarısında da Ukrayna Başbakanı Denis Şmıhal Türkiye'de olacak. O ziyarette gündem iki ülke arasındaki ticaret, Ukrayna'nın yeniden inşası ve gelecek vaat eden diğer alanlar olacak. İkili iş forumu düzenlenmesi de hedefleniyor. Yakın zamanda Türkiye'den Ukrayna'ya gitmesi beklenen isim ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat. Son yılda iki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 12 arttı. Bolat'ın çalışma grubuyla Ukrayna'ya gitmesine Ukrayna'nın yeniden inşasına yönelik somut adımların değerlendirilmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow