hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ateşkes anlaşmasında son durum ne? CIA Başkanı Burns, müzakereler için Mısır’da

    Ateşkes anlaşmasında son durum ne CIA Başkanı Burns, müzakereler için Mısır’da
    expand
    KAYNAKİHA

    ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, İsrail ile Hamas arasında devam eden esir takası ve ateşkes anlaşması müzakereleri için Mısır’a geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır, Katar ve ABD arabuluculuğunda gerçekleştirilen İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşması müzakereleri devam ediyor. İsrail’in teklifini sunduğu ve Hamas’ın cevabının beklendiğine yönelik açıklamalar yapılırken, sonucun ne olacağı belirsizliğini koruyor.

    MÜZAKERELERE İLİŞKİN SON DURUM GÖRÜŞÜLECEK

    ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, bugün Mısır’ın başkenti Kahire’ye geldi. Burns’un müzakerelerde son duruma ilişkin görüşmelerde bulunacağı tahmin ediliyor.

    HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

    İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes anlaşması müzakerelerinin ne zaman sonuç vereceği merak konusu olmaya devam ediyor. Müzakereler bu hafta da Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilecek. Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ateşkes ihtimalinin baltalamaya yönelik açıklamalar yapmakla suçladı. Badran, Netanyahu’nun Refah’a askeri güç gönderme konusunda ısrar eden açıklamalarının “anlaşmaya varılması ihtimalini ortadan kaldırmaya” yönelik olduğu uyarısında bulundu. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun daha önceki müzakerelerde de engelleyici olduğunu vurgulayan Badran, "Bir anlaşmaya varmakla ilgilenmiyor. Bu nedenle mevcut çabaları engellemek için açıklamalar yapıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Badran açıklamasında, Hamas’ın hedefinin kalıcı bir ateşkes ve “işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden tam ve kapsamlı bir şekilde çekilmesi” olduğunu yineledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow