hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fidan: Bağdat yönetimi ikna oldu

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Al Arabiya televizyonuna röportaj verdi. “İsrail amacını gizlemek için Hamas'ı öcü olarak kullanıyor" diyen Fidan, İran-İsrail arasında yaşanan gerilimin daha büyük bir savaşın habercisi olabileceğini söyledi. Röportajda terör örgütü PKK ile mücadeleye de değinden Fidan, Irak hükümetiyle terörün bitirilmesi konusunda hangi adımların atılacağıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NE İSRAİL NE HAMAS GERİ ADIM ATIYOR

    Gazze’deki katliamın sona ermesi için sarf edilen diplomatik çabalar henüz sonuç vermedi. Ne İsrail geri adım atıyor ne de Hamas. Karşılıklı açıklamalara bakılırsa silahların susması yakın değil. Bu süreçte barışın sağlanabilmesi için Türkiye de yoğun çaba harcıyor.

    Bakan Fidan: Bağdat yönetimi ikna oldu

    "İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME ULAŞMAMIZ GEREK"

    Mısır ve Katar tarafından yürütülen müzakereleri destekleyen Türkiye, 2008-2009 yılları arasında Gazze'de yaşanan savaşta arabulucu ve ateşkes çalışmaları içerisinde yer almıştı. 16 yıl önce bu görüşmelerde yer alan Hakan Fidan, o dönem başbakanlıkta görevliydi. Bugün ise Dışişleri Bakanı olarak Gazze'de barış için mesai harcayan Fidan, Al Arabiya kanalına konuştu. Fidan, "Eğer bu trajediden bir ders çıkarmazsak, kalıcı bir çözüme yani iki devletli bir çözüme gitmeksek bu son Gazze savaşı olmayacak. Tam tersine, gelecekte daha başka savaşlar, daha büyük yıkımlar ve gözyaşları bizi bekliyor olacak. Dolayısıyla bizim daha fazla çalışıp iki devletli çözüme ulaşmamız gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Fidan: Bağdat yönetimi ikna oldu

    "İSRAİL HAMAS'I ÖCÜ OLARAK KULLANIYOR"

    İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın savaşın sonlandırılması talebini kabul edilemez buldu ve şartları kabul etmedi. İsrailli yetkililer de Hamas'ı suçlayıcı açıklamalarda bulundu. Al Arabiya televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in 1967 sınırlarına geri dönmesi gerektiğini söyledi. "İsrail esas itibarıyla kendi amacını, kendi niyetlerini gizlemek için Hamas’ı sürekli bir öcü olarak kullanıyor. Uluslararası topluma Hamas’ı radikal, anlaşmaya yanaşmayan irrasyonel bir örgüt olarak sunuyor. İsrail böyle yaparak kendi asıl hedefini ve amacını kamuoyundan gizlemeye çalışıyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran-İsrail arasındaki gerilime de değinen Fidan, bu gerginliğin daha büyük bir savaşın habercisi olabileceğini ifade etti. Bir diğer önemli konu ise Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye yapacağı ziyaret. Tarihi ziyaret üzerinde çalışıldığını kaydetti.

    Bakan Fidan: Bağdat yönetimi ikna oldu

    "IRAK'TA PKK VARLIĞINI KANITLADIK"

    Al Arabiya televizyonuna röportaj veren Dışişleri Bakanı Fidan'a terör örgütü PKK ile yapılan mücadele ve olası harekat da soruldu. Bakan Fidan, Suriye rejimi ile koordineli olursa daha iyi sonuç alınacağını söyledi. Irak hükümeti ile de hangi adımların atılacağı hususunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakan Fidan, "Özellikle Bağdat yönetimi yakın zamana kadar PKK’yı sadece Kürt bölgesindeki bir sorun gibi görüyor, o nedenle de merkezi yönetim olarak bu konuda herhangi bir inisiyatif geliştirmiyordu. Ama biz Sincar’da, Süleymaniye’de, Mahmur’da ve bazı tartışmalı bölgelerde PKK faaliyetlerinin varlığını kanıtlayınca, Bağdat yönetimi artık bu sorunun merkezi yönetim tarafından halledilmesi gerektiğine ikna oldu" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik kara harekatının süreceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow