hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB 2. yazılı sınavlar ne zaman? 2. dönem ortak sınav tarihleri 2024!

    MEB 2. yazılı sınavlar ne zaman 2. dönem ortak sınav tarihleri 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2. dönem ortak sınavlara ilişkin açıklama yayımladı. 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2. dönem 2. yazılı sınav tarihlerinde değişiklik yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden yaptığı paylaşımda yeni tarihleri duyurdu. Peki, MEB 2. yazılı sınavlar ne zaman? İşte 2. dönem ortak sınav tarihleri 2024.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB 2'nci dönem 2'nci ortak sınav tarihleri öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Öğrencilerin merakla beklediği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortak sınavlar ne zaman yapılacak, soru dağılımı nasıl olacak sorularına yanıt geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS nedeniyle ortak sınav tarihlerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin 2'nci dönem 2'nci ortak sınavları bir hafta öne çekildi.

    MEB 2. ORTAK YAZILI SINAVLAR NE ZAMAN?

    2'inci dönem 2'nci ortak yazılı sınavlarının 27 Mayıs - 7 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklanmıştı. 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek 'Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav' 2 Haziran 2024 tarihinde; 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek 'Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak.

    Bu sebeple 8 ve 12'nci sınıflarda eğitimlerine devam eden öğrencilerin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2'nci dönem 2'nci yazılı sınavları 20 Mayıs - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Ortak sınav soru ve konu dağılımları ise henüz yayınlanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2. yazılı örnek soruları https://odsgm.meb.gov.tr/ internet adresinden yayımlanacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow