hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed yetkilisinden Kızıldeniz krizi çıkışı

    Fed yetkilisinden Kızıldeniz krizi çıkışı
    expand

    2023'ün Ağustos ayında göreve başlayan Kansas City Fed Başkanı Schmid, Kızıldeniz'deki nakliye aksaklıklarının mal fiyatları üzerinde enflasyon riski yaratabileceğine dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, Kızıldeniz'deki nakliye aksaklıklarının mal fiyatları üzerinde yükseltici etki yaratabileceğini vurgulayarak Ocak ayında özellikle hizmetler için beklenenden daha yüksek tüketici fiyat enflasyonunu getireceğini söyledi. Schmid, dezenflasyon beklentileri konusunda "ihtiyatlı" olmayı gerektirdiğini ifade etti.

    Schmid "Enflasyonun hedefin üzerinde olması, istihdam piyasalarının sıkı olması ve talebin kayda değer bir ivme göstermesi nedeniyle benim görüşüm, politika duruşunun önceden ayarlanmasına gerek olmadığı yönünde. Bunun yerine, en iyi hareket tarzının sabırlı olmak, büyümeye devam etmek olduğuna inanıyorum. Ekonominin, meydana gelen politika sıkılaştırmasına nasıl tepki verdiğini izleyin ve enflasyonla mücadelenin kazanıldığına dair ikna edici kanıtları bekleyin." dedi.

    Schmid, 2023'ün Ağustos ayında göreve başlamıştı. Böylece Schmid ilk kapsamlı yönlendirmesini getirdiği açıklamasında şahin bir tutum sergileyeceğinin sinyalini verdi.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow