hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bira Besin Değeri: Bira Kaç Kalori?

    Bira Besin Değeri: Bira Kaç Kalori
    expand

    1 kutu küçük biranın toplam kalorisi 139 olarak karşımıza çıkar. Bunun içerisinde 10 gram karbonhidrat, 1,65 gram protein ve 55 mg potasyum bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bira Besin Değeri

    100 gram biranın 3,12 gramı karbonhidrat, 0,5 gramı protein olarak karşımıza çıkmaktadır. 100 gram birada 4 mg sodyum, 55 mg potasyum, 4 mg kalsiyum bulunur. Biranın kalorisi de 1 kutu için ortalama 139 kalori olarak tespit edilmiştir. Bunun %86'sı karbonhidrat, %14'ü proteindir ve içerisinde hiç yağ bulunmaz.

    Bira Kaç Kalori?

    Biranın küçük kutusu yaklaşık 139 kalori olarak tespit edilir. 1 kutu büyük bira 210 kalori olurken 1 su bardağı bira da ortalama 84 kalori olarak bilinir. 1 su bardağı biranın 6,24 g karbonhidrat, 1 g protein, 8 mg sodyum ve 110 mg potasyum olarak bilinmektedir.

    Biranın 100 gramında 42 kalori vardır ve bira dünyadaki en yaygın alkollü içeceklerden biri olarak bilinir. Genelde buğday ve arpadan yapılan bira şerbetçi otuyla mayalandırma şeklinde elde edilir. Alkollü olmasına rağmen genelde içimi yumuşaktır ve bu nedenle de birçok kişi tarafından tercih edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bira Besin Değeri: Bira Kaç KaloriBiranın Faydaları Nelerdir?

    Yüksek alkollü bir içecek olmayan bira fazla içilmesi halinde kilo artışına ya da sağlık sorunlarına neden olabilir. Fakat biranın insan sağlığı için birçok faydasının olduğu da bilinmektedir. Aşırıya kaçılmadan tüketilmesi bazı faydaları ortaya çıkarır. Bunların en başında mide sorunları gelir.

    Biranın ülsere ve mide kanserine karşı koruyucu olduğu bilinir. Araştırmalara göre biranın kontrollü şekilde tüketilmesi Alzheimer, bunama ve unutkanlık gibi yaşlılık belirtilerine karşı koruyuculuk sağlar. Böbrek taşı düşürme ve taş oluşumunu önleme gibi faydalarının olduğu da bilinmektedir.

    Bunun için doktora danışmak gerektiğini de unutmamak gerekir. Bira, evinde çiçek yetiştiren kişiler için gübre görevi de gören bir içecektir. Bitkilerde gerekli olan mineralleri içeren biranın bitki köklerine seyrek şekilde dökülmesi önerilir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bira Nasıl Saklanır?

    Biranın tazeliğini koruması adına mutlaka uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekir. Öncelikle biranın sıcak yerlerden ya da güneş yerlerden mümkün olduğu kadar uzak tutulması gerekir. Düşük alkollü ve mineral, vitamin açısından zengin olan bira, hızlı bozulan bir içecek olarak karşımıza çıkar.

    Nemden ve sıcaktan olumsuz etkilendiği için kutusunun paslandığı da gözlemlenebilir. Dondurucuya da koyulmaması gereken bir içecek olduğunu unutmamak gerekir. Biranın buzdolabında ya da güneş görmeyen serin bir yerde saklanması gerekir. Ağzının açık bırakılmaması ve aşırı soğutulmaması da gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow