hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple, iOS 17.5 için 4. beta güncellemesini yayınladı

    Apple, iOS 17.5 için 4. beta güncellemesini yayınladı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple, iOS 17.5 ‘in beta testine hız kesmeden devam ediyor. Geliştiriciler için 17.5’in 4. beta güncellemesi çıktı, ayrıca herkese açık beta (Public) sürümünün de çıktığını belirtelim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer 17.5’i test etmek isterseniz geliştirici hesabına ihtiyacınız yok. Beta sürümü Ayarlar>Yazılım Güncelleme kısmından Beta Güncellemeleri seçeneğini aktif edip indirebilirsiniz.

    Apple, iOS 17’de sunacağı özelliklerin çoğunu yayınladı. Ancak iOS 17.5 Avrupa Birliği’nin uygulamalar konusundaki değişikliklerini içeriyor. Biraz daha durumu açacak olursak artık uygulamalar App Store dışında doğrudan web sitelerinden iPhone’a indirilebilecek.

    Bununla birlikte 17.5’te yeni Apple Pencil ve iPad için Pil Sağlığı özelliğini işaret eden kod değişiklikleri de var. Geçtiğimiz günlerde bazı iPhone’larda alarmın çalmaması hatası ortaya çıktı. Apple bu problem için düzeltme üzerinde çalıştığını söyledi. Bu düzeltme belki iOS 17.5 içine dahil edilebilir.

    Cupertino merkezli firma diğer yandan iOS 18’i geliştirmeye devam ediyor. Yeni iOS sürümü yapay zeka özellikleri içerecek. Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman’a göre iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Gurman, “Apple’ın 10 Haziran’daki WWDC’de yapay zeka özelliklerini tanıtması bekleniyor. İlk özellikler cihazda çalışacak. Bu durum büyük dil modelinde bulut bileşeni olmadığı anlamına geliyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gurman’a göre Apple muhtemelen Google’ın Gemini’si ya da başka bir şirket tarafından sağlanan bulut tabanlı bazı yapay özellikleri sunacak.

    Cupertino’lu firmanın Google, OpenAI ve Çinli Baidu gibi şirketlerle yapay zeka için görüşmeler yaptığı biliniyor. Y

    eni iOS işletim sisteminin Apple’ın dedikodularda geçen Apple GPT isimli kendi sohbet robotunu (Chatbot) içermesi beklenmiyor. Diğer yandan Gemini veya başka bir sohbet robotunun iOS 18’e doğrudan entegre edilip edilmeyeceği de belli değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow