hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple Safari çok yakında yapay zeka özelliklerine kavuşacak

    Apple Safari çok yakında yapay zeka özelliklerine kavuşacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple’ın popüler internet tarayıcısının yeni versiyonunu bu yıl çıkarması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bildiğiniz gibi bugün teknoloji dünyasının odağı yapay zekaya kaymış durumda. Bu yüzden neredeyse tüm teknoloji şirketleri, bu yeni teknolojiyi ürün ve hizmetlerine entegre etmek için uğraşıyor. Bu şirketler arasında Amerikalı teknoloji devi Apple da yer alıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zekayı ürün ve servislerinin önemli bir parçası haline getirmeyi planlayan Apple, bu planları arasına Apple Safari’yi de dahil etti.

    Amerikalı teknoloji devi tarafından geliştirilen bu internet tarayıcısı, çok yakında yeni yapay zeka özelliklerine kavuşacak. Apple Safari’nin yapay zeka destekli bu yeni versiyonunun iOS 18 ile birlikte çıkması bekleniyor. Bu da yıl bitmeden bu yeni Safari’yi görme şansı yakalayacağımız anlamına geliyor. En olası tarihse haziran ayı çünkü. Apple bu yıl WWDC etkinliğini haziran ayında düzenleyecek ve yazılım tarafındaki yeni işlerini bu etkinlikte tanıtacak.

    Safari’ye eklenecek başlıca yapay zeka özelliği Akıllı Arama olacak. Akıllı Arama özelliği, kullanıcılar tarafından yapılan aramayı değerlendirerek en yakın sonucu bulacak ve bunu mümkün olan en verimli şekilde kullanıcıya sunmak için kilit noktaların özetini çıkaracak. Yani anlayacağınız Safari’ye ChatGPT benzeri bir program eklenmiş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Microsoft Bing gibi tarayıcılar halihazırda benzer özelliklere sahipler. Bu yüzden Apple bu konuda da rakiplerinin gerisinden geliyor. Ancak geç de olsa bu özelliklerin Safari’ye eklenmesi, tarayıcıyı çok daha cazip hale getirebilir. Öte yandan bu özelliklerin ne kadar iyi çalıştığını görme şansı yakalayacağız ki bu da Apple’ın yapay zekasının ne aşamada olduğunu görmemizi sağlayacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow