hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da Genç Türkiye Forumu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Genç Türkiye Forumu, "Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı" başlığıyla Ankara'da düzenlendi. Foruma İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Forumun bir örnek olması dileğini paylaşan Erdoğan'a, gençlerin dindarlıktan uzaklaşıp uzaklaşmadığı da soruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından düzenlenen Genç Türkiye Forumu’nun sekizinci ayağı Ankara’da düzenlendi. Memur-Sen Genel Merkezi’ndeki forumda gençler önce kendi aralarında tartışmalar yürüttü, ardından soru-cevap yapıldı.

    Genç Türkiye Forumu’nun Ankara’daki "Gençlerin İnanç ve Dindarlık Algısı" başlıklı toplantısına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da davetliydi. Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan’a, gençlerin dindarlıktan uzaklaşıp uzaklaşmadığı da soruldu.

    Ankarada Genç Türkiye Forumu

    “Diliyoruz ki bu forum bu tür çalışmalara örnek olsun, gençlerimiz kendilerini ilgilendiren konularda duydukları işle değil konuştukları, okudukları, uzmanından dinledikleri ile kanaat oluştursunlar. Bugünkü tabloda da abartıldığı gibi değil normalinde ilerleyen tablo odluğunu, bunun üzerine çalışılması gerektiğini konuştuk. Gençlik her zamanki gençlik. Arayışları, tutkuları olan, itirazları olan, muhalefeti olan gençlik. Bunlar zamanla oturan, demlenen ve gençlerin yeniden bu topakları bize vatan yapan değerlerle barıştığı bir düzleme doğru evrilen bir süreç olarak görüyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow