hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan ile Özgür Özel hangi konuları görüşecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu hafta bir araya gelmeleri bekleniyor. İki liderin görüşmesinde masada hem iç hem de dış politika olacak. O görüşmenin öncesinde liderlerin verdiği mesajlar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel görüşmesine çevrildi. Masada yeni anayasadan belediyelere kadar geniş yelpazede başlıklar olacak.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimlerin ardından verdiği “görüşme” mesajları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından olumlu karşılanmış, “Kapımız açık, görüşeceğimiz çok konu var” şeklinde değerlendirilmişti. İkilinin Ramazan Bayramı’nda yaptıkları telefon görüşmesinin ardından Meclis’teki 23 Nisan Resepsiyonunda bir araya gelmelerinin ardından gözler artık görüşmenin yapılacağı güne çevrildi.

    Erdoğan ile Özgür Özel hangi konuları görüşecek

    Erdoğan-Özel görüşmesinin günü henüz netleşmedi ancak ikilinin bu hafta içerisinde bir araya gelmesi bekleniyor. CHP lideri Özel, masaya getireceği başlıkları ise Manisa Yunusemre Belediyesi’ni ziyaretinde anlattı. “Belediyelerimizin sorunlarından Anayasa Mahkemesi’ni, AİHM kararlarına uyulmasına kadar bizim üzerinde konuşmamız gereken önemli meseleler var. Sonuç alırsak bu diyalog kanalını da açık tutacağız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan ile Özgür Özel hangi konuları görüşecek

    Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak dönüşünde eşlik eden gazeteciler de o görüşmenin gündemini sormuştu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Bu konuda CHP’nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan görüşmede anayasa adımını teklif edeceğinin de altını çizmişti.

    Erdoğan ile Özgür Özel hangi konuları görüşecek

    Masada iç ve dış politikaya dair hangi başlıkların geleceğini liderler açıkladı. Gözler Erdoğan ve Özel’in yapacağı o görüşmeye çevrildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow