hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WhatsApp’lı bina toplantısı geçersiz sayılabilir

    Aidat zamları, otopark sorunu, ortak alan kullanımı derken apartmanların sorunları bitmiyor. Bu sorunların konuşulması için yapılan toplantılara da katılım yeterli olmuyor. Bunun içinde bazı apartmanlarda sorunlar WhatsApp üzerinden konuşulup bazı kararlar alınıyor ama uzmanlar uyarı yaptı ve online toplantılarda alınan kararlar, bir kişinin itirazıyla yok hükmünde sayılabilir. Sabiha Fındıkkıran ve Burak Yılmaz'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apartmanlar genişledikçe, apartman sakinleri sayısı artıyor. Bu durum toplantı yapılarak sorunların çözülmesini zorlaştırıyor. Bazı apartmanlar toplantı yapmak yerine WhatsApp’ı kullanıyor.

    Bu noktada dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü WhatsApp gruplarında alınan kararlar, dava açılması durumunda geçersiz sayılabilir. Uzmanlara göre WhatsApp’ta toplantı, kat mülkiyeti kanununa aykırı görünüyor.

    Gayrimenkul Hukuku Uzman Avukatı Hikmet Güngör, “Site yönetimi ve apartman yönetiminin, yönetim defteri olur. Bu noter onaylı olmak zorunda. Alınacak kararlar bu deftere işlenmek zorunda ve Aynı zamanda kat maliklerinin imza atması da zorunlu” dedi.

    WhatsApp toplantılarında alınan kararları deftere sonradan işlenebiliyor. Ama bu durumda suç sayılıyor.

    Güngör, “Siz toplantıya girdiniz. Toplantıda alınan kararlarla ilgili yönetim defteri imzalandı, yöneticiden fotokopisini aldınız. 2-3 gün sonra yeni biri geldi, ordaymış gibi imza attı. Bu durum evrakta sahteciliğe girer. Cezai bir yaptırımı olur” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apartmanlarda otopark sorunu, ortak alan kullanımı, aidat zamları en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alıyor.

    Toplantıların yüz yüze yapılması öneriliyor. Katılamayan apartman sakinlerine ‘toplantıda ben şunu vekil tayin ettim’ şeklinde imzalatılması, geçerli vekaletname hükmünde oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow