hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın En Büyük Ekonomisi Hangisidir? Sırayla Dünya'nın En Büyük Ekonomileri Listesi...

    Dünyanın En Büyük Ekonomisi Hangisidir Sırayla Dünyanın En Büyük Ekonomileri Listesi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünya pazarına hakim olan dev ülkeler aynı zamanda oldukça büyük bir ekonomiye sahiptir. Bu ekonomi kendi üretmiş oldukları ürünleri dünyanın her yerine ihracat etmeleri ile birlikte ortaya çıkar. Başta askeri ve teknolojik unsurlar olmak üzere petrol, demir çelik, gıda sektörü ve giyim ile daha birçok ihracat öne çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu konuda elbette pek çok kişinin tahmin edebileceği gibi Amerika Birleşik Devletleri ilk sırada yer alıyor. 22 trilyon 996 milyarlık dev bütçesi ile dünyanın ekonomik açıdan en büyük ülkesi olduğunu söylemek mümkün. Birçok farklı pazara hakim olması ile beraber değişik ürünlerin devamlı olarak ihracatını gerçekleştirmektedir.

    Dünyanın En Büyük Ekonomisi Hangisidir?

    Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika Birleşik Devletleri'ne aittir. Şu an için güncel olarak 22 trilyon 996 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olduklarını ifade etmek mümkün. Bu konuda teknolojik ve silah ihracatının yanı sıra, petrol ve yeraltı kaynakları ile daha birçok üretim dünya pazarında liderdir.

    Aynı zamanda sinema ve dizi dünyasının da önemli payı bulunduğunu söylemek mümkündür. Çünkü bu konuda da Amerika Birleşik devletleri ilk sırada yer alıyor. Elbette bu ülkeyi günümüzde Çin ve Rusya gibi önemli ülkeler takip etmektedir.

    Sırayla Dünyanın En Büyük Ekonomileri Listesi

    Ekonomik açıdan ülke kaynaklarını bakıldığı zaman, yıllık elde etmiş olduğu hasılat ile beraber dünyanın en büyük ekonomilerini ele almak mümkün. Daha doğrusu toplamda bir ülkenin ne kadar büyük bir bütçeye sahip olduğu üzerinden ekonomik liste öne çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın En Büyük Ekonomisi Hangisidir Sırayla Dünyanın En Büyük Ekonomileri Listesi...- Amerika Birleşik Devletleri, 22 trilyon 996 milyar dolar

     - Çin, 17 trilyon 745 milyar dolar

     - Japonya, 4 trilyon 933 milyar dolar

     - Almanya, 4 trilyon 263 milyar dolar

     - İngiltere, 3 trilyon 1888 milyar dolar

     - Hindistan, 3 trilyon 176 milyar dolar

     - Fransa, 2 trilyon 957 milyar dolar

     - İtalya, 2 trilyon 101 milyar dolar

     - Kanada, 1 trilyon 988 milyar dolar

     - Güney Kore, 1 trilyon 811 milyar dolar

     - Rusya, 1 trilyon 779 milyar dolar

    Bu şekilde yukarıda öne çıkan ülkeler dünyanın en büyük ekonomiye sahip olan ülkeler içerisinde yer almaktadır.

    Türkiye Ekonomisi Kaçıncı Sırada?

    En büyük ekonomiler içerisinde Türkiye şu anda yapılan açıklamaya göre 20. sırada yer alıyor. Daha doğrusu son dönemlerde yaşanan ekonomik durumlar ile beraber 20. sıraya düştüğünü söylemek mümkün. Türkiye'nin ekonomik kaynağı ise 818 milyar dolar olarak öne çıkmaktadır. Elbette bu ekonomik durum her sene belirli miktarlar üzerinden değişkenlik gösterebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow