hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır? Evde Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi...

    Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır Evde Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez ikramlıkları arasında yer alan poğaçalar genel olarak mayalı hamur kullanarak hazırlanmaktadır. Ancak beklenmeyen bir misafir olduğunda pratik bir şekilde yapabileceğiniz mayasız poğaça tarifleri de bulunmaktadır. Mayasız olduğuna kimsenin inanmayacağı, yumuşacık ve nefis poğaçaları oldukça kısa süre içerisinde hazırlamanız mümkün olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?

     Mayasız poğaça yaptıktan sonra pratikliğiyle ve lezzetiyle vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacaktır. Hamurun mayalanmasını beklemeden son derece kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz oldukça pratik bir tariftir. 

     Poğaça hamuru için;

    3 paket kabartma tozu,

    2 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında),

    1 su bardağı sıvı yağ,

    Aldığı kadar un (3 ila 4 su bardağı)

    1 tatlı kaşığı tuz kullanmanız gerekmektedir. 

     Poğaçanın iç harcı için ise isteğinize göre peynir, kıyma, patates tercih edebilirsiniz. Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörek otu dökebilirsiniz. Aynı zamanda poğaça hamurlarına şekil verdikten sonra galeta ununa batırarak da pişirebilirsiniz.

     Poğaça hamurunu hazırlamak için öncelikle sıvı yağ, yoğurt, tuz, un ve kabartma tozu bir kabın içerisine alınarak güzelce yoğurulur. Hamura şekil vermeden önce 10 dakika dinlenmeye bırakılır. O sırada ise poğaçanın iç harcı için tercih ettiğiniz malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Poğaça hamuru 35-40 dakika pişirildikten sonra servise hazır olacaktır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Evde Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi

     Evde çok kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi uzun süre taze kalması nedeniyle beğenilerinizi kazanacaktır. Hamurun mayalanmasını beklemeden pratik bir şekilde poğaça hamurunu hazırlayarak poğaçalarınızı pişirebilirsiniz. Hazırlayacağınız poğaça hamurunun içerisine tercihinize göre peynirli, patatesli veya kıymalı bir harç koyabilirsiniz. 

     1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 paket kabartma tozu ve alabildiği kadar un bir kabın içerisine alınır. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğurulur. Ardından hamur yuvarlak olacak şekilde şekillendirilecektir.

     İsteğinize göre içerisine hazırlamış olduğunuz iç harcı da koyabilirsiniz. Poğaça hamurlarınıza şekil verdikten sonra ise derin bir kabın içerisine koyduğunuz galeta ununa hamurun her yerini batırarak tepsiye dizebilirsiniz. 

     Galeta unu kullanmak istemezseniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susam dökerek de tepsiye dizebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz poğaça hamurlarını tepsiye dizdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Poğaçalar piştikten sonra 3 ila 4 güne kadar tazeliğini korumaktadır. Poğaça hamurunu yaparken unu dikkatli bir şekilde eklemeniz gerekmektedir. Çok fazla un eklemeniz hamurun sertleşmesine neden olacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow