hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de 19 Mayıs coşkusu

    Finikede 19 Mayıs coşkusu
    expand

    Finike'de 19 Mayıs coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FİNİKE, (DHA)- 19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Finike'de büyük coşku ile kutlandı. Binlerce Finikelinin katıldığı 19 Mayıs kortej yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Finike Kent Meydanı'nda yapılan etkinlikler ile devam etti.

    Yeni Mahalle'den başlayıp, Kent Meydanı'na kadar süren 19 Mayıs kortej yürüyüşüyle start alan kutlamalar, 19 Mayıs'ın 105'inci yılı anısına 105 kadından oluşan zeybek gösterisi, konser, modern dans şovları ve yurt dışından 19 Mayıs için ilçeye gelen ülkelerin yaptığı gösterileriyle devam etti.

    19 MAYIS KURTULUŞ ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR

    Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kenetlendiği ve ulusal kurtuluş ateşini yaktığı gün olduğunu söyledi. 19 Mayıs'ın Türk milletini Cumhuriyet'le buluşturan bir dönüm noktası olduğunu da ifade eden Başkan Geyikçi, "Bugün, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği ve kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancımızın adıdır" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet için bu kadar önemli olan bugünü Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisi için doğum günü kabul ettiğini de belirten Başkan Geyikçi, "Büyük Atatürk, kendisi için çok büyük anlamı olan 19 Mayıs tarihini gençlere armağan etmiştir. Bu Ata'mızın gençliğe olan inancını ve güvenini en büyük göstergesidir" ifadelerini kullandı.

    GEYİKÇİ'DEN GENÇLİK MECLİSİ MÜJDESİ

    Konuşmasını gençlere seslenerek sürdürün Başkan Geyikçi, şunları söyledi:

    "Büyük Atatürk'ün belirlediği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması için en büyük gücümüz gençlerimizdir. Bizler de Finike Belediyesi olarak ülkemizi, kentimizi ve ilçemizi ileri taşıması için gençlerimizin daha iyi eğitim görmelerini amaçlıyor, beklentilerini karşılamak için çaba gösteriyoruz. Gençlerimizin katılımcı ve gelecek adına söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu anlamda Finike Gençlik Meclisi'mizin kurulması için yönetmelik ve mevzuat çalışmalarımıza başladık. Çok yakın bir zamanda Gençlik Meclisi'mizin başvurularını almaya başlıyoruz. Gençlerimizin ilçemizin geleceğini şekillendirmede söz sahibi olmasını sağlayacağız."

    Gençlere büyük bir güven duyduklarını da söyleyen Başkan Mustafa Geyikçi, "Türk milleti olarak hepimiz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Gençlerimizin enerjisi ve coşkusuyla yarınlara umutla bakıyoruz. Genç nesillerimizle övünüyor ve gurur duyuyoruz. Çok iyi biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlerimiz yükseltecek ve yüceltecekler" dedi. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow