hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir: Kenti, ortak akılla yöneteceğiz

    Muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir: Kenti, ortak akılla yöneteceğiz
    expand

    Muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Özdemir: Kenti, ortak akılla yöneteceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kazım BULUT/BURSA, (DHA)- BURSA'da Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçedeki 64 muhtarla bir araya gelerek, yeni dönemdeki yönetim ve hizmet anlayışını paylaştı. Kenti ortak akılla yöneteceklerini vurgulayan Başkan Özdemir, "Sizlerle birlikte hizmet en verimli şekilde bu kente vermeye çalışacağız. Keyifli 5 yıl geçireceğimize inanıyorum. Beşinci yıl sonunda 'Başkan iyiydi' derseniz, mutlu olurum. Bir memnuniyetsizlik olursa, buradan ayrılmayı da biliriz. Bu koltuklar kimsenin tapulu malı değildir" dedi.

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçedeki 64 mahalle muhtarıyla ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi Nikahevi'nde yer alan salonda gerçekleşen toplantıda, yeni dönemdeki yönetim ve hizmet anlayışını paylaşan Başkan Özdemir, samimi açıklamalarda da bulundu. Göreve şeçilen tüm mahalle muhtarlarına başarılar dileyen Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer’deki Mahalle Komiteleri’nin değerli bir oluşum olduğunu, bu yapıyı güçlendireceklerini söyledi. Başkan Özdemir, "Geçmiş belediye başkanlarımız Nilüfer’de katılımcılığı artırıcı çalışmalar yapmış, Nilüfer’i ve demokrasi geleneğini geliştirmişler. Mahalle Komiteleri’ni güçlendirmeliyiz. İki başlılık yaratmadan, yolumuza devam edeceğiz. Bir mahalleye bir hizmet yapılacaksa, mutlaka muhtarın başkanlığını yaptığı Mahalle Komitesi’nin onayından geçmesi lazım. Bütçeye göre öncelikleri belirleyerek, mahallelerimize eşit şekilde hizmet edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'BAŞKANLIK GÜCÜNÜ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM'

    Konuşmasında, belediye başkanlığının gücünü, muhtarlar ve diğer paydaşlarla paylaşacaklarını vurgulayan Şadi Özdemir, Nilüfer’de 5 yıllık stratejik planı katılımcı bir anlayışla yapacaklarını belirterek, "Belediye başkanlığının bir meslek değil, hizmet makamı olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle hareket edeceğim ve bu kente hizmet etmek için göreve geldim. İlk günden bu yana, 'bu kenti ortak akılla yöneteceğiz' dedik. Belediye başkanı her şeye tek başına karar veren olmamalı. Yasalar belediye başkanlarına çok kuvvet vermiş. Ben, belediye başkanı olarak bu kadar kuvveti tek başıma kullanmak istemiyorum. Bu gücümüzü sizlerle ve diğer paydaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. O yüzden 'Birlikte yönetim' diyoruz. 64 mahallede stratejik plan buluşması yapılacak" ifadelerini kullandı.

    'NİLÜFER'DE AYRIM YAPMAYACAĞIZ'

    Nilüfer’in, coğrafyası ve kültürüyle çok güzel ve keyifli bir ilçe olduğunu, istihdam alanlarından eğitim ve sağlık hizmetlerine kadar her şeyin bu ilçede olduğunu, bunun oluşturduğu yoğunluk, risk ve sorunları çok iyi bildiklerini söyleyen Başkan Şadi Özdemir, "Bütün risk ve sorunlara hakimiz. Hepsiyle ilgili planlarımız var. Açık, samimi, dürüst olacağız. Kamucuyuz, kamu çıkarını koruruz ve kamu için faydalı şeyler yaparız. Sizler için mahalleleriniz için faydalı olacak her şeyde varız. Bazen farkında olmadan hata yapabiliriz. Ama bilerek adaletsizlik yapmayız, kimseyi ayırmayız. 500 bini aşkın nüfuslu Nilüfer’de ayrım yapmadan, herkesin belediye başkanı olacağım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamasında, güven veren, güçlü bir yönetim kadrosu oluşturduklarının altını çizen Başkan Şadi Özdemir, "Bu bir hizmet yarışı, takım oyunudur. Hepimizin görevi halka hizmettir. Bu oyunun içinde olanlarla devam edeceğiz, görev almak istemeyenlerle de vedalaşacağız. Çalışmadan buradan kimse maaş almayacak. Herkes emeğini verecek, görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacak. Sizlerle birlikte hizmet en verimli şekilde bu kente vermeye çalışacağız. Keyifli 5 yıl geçireceğimize inanıyorum. Bu süre sonunda 'Başkan iyiydi' derseniz, mutlu olurum. Bir memnuniyetsizlik olursa, buradan ayrılmayı da biliriz. Bu koltuklar kimsenin tapulu malı değildir. İyi yaparsak, iyi şeyler üretirsek, iyi dayanışırsak, Nilüferli de bundan memnun olursa devam ederiz. Memnun olmazsa hayatımıza döneriz. Burası bir meslek değil, hizmet yeri. Çalışıyoruz, tempoyu sürdüreceğiz. Enerjimiz ve inancımız var. Hiçbir şekilde hiçbir soruna karşı korkumuz yok. Ekibime güveniyorum. Bu kent her anlamda tertemiz, herkesin keyif aldığı bir kent olacak. Değişebilme ihtimali, en önemli şeydir. Her zaman değişme ihtimalini dikkate alan siyasetçilere ihtiyaç var. Toplum da siyasete, 'İstediğim zaman seni değiştirebilirim' mesajını verebilmelidir ki hizmetin kalitesini, devamlılığını ve adaletini sağlayabilsin” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahallelerindeki sorunları dile getiren muhtarların taleplerini de tek tek not alan Başkan Özdemir, birlikte çalışarak, sorunların üstesinden geleceklerini söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow