hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den İnsan Hakları İhlali Raporu! İsrail'e ''Çifte standart'' yapılıyor mu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dışişleri Bakanlığı Dünyada İnsan Hakları Raporunu yayınladı. Raporda İsrail insan hakları ihlallerinden sorumlu tutuldu. Buna rağmen İsrail'e silah göndermesi çifte standart değil mi sorusu, Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a yöneltildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Yıllık İnsan Hakları Raporu'nu açıkladı. İsrail'in Gazze'de ve Batı Şeria'da yaptığı insan hakları ihlallerini de raporladı. İsrail, yargısız infazlar, zorla kaybetme, işkence, insanlık dışı muamele ve korkunç cezaevi koşullarından sorumlu tutuldu.

    Blinken, ''Birincisi, ilk günden beri, sivillerin korunmasını artırmak ve umutsuzca ihtiyacı olan Gazzelilere insani yardımın ulaştırılmasını kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.'' dedi.

    ANTONY BLİNKEN, İSRAİL'İN BU HAK İHLALLERİNİ İNCELEDİĞİNİ SÖYLEDİ

    Blinken, ''Anladığım kadarıyla, insan hakları ihlalleri veya uluslararası insancıl hukukun kullanımı, savaş hukukuna saygı gibi iddialarla ortaya çıkan raporlara dayanan birçok açık soruşturmaları var.'' ifadelerini kullandı.

    Bu sözlerinin ardından gazeteciler, ABD Dışişleri Bakanı'na İsrail'e farklı muamele edilip edilmediğini sordu.

    Blinken, ''Çifte standart yapıyor muyuz, cevap hayır. Amerika Birleşik Devletleri'nden askeri yardım alan herhangi bir ülkeyle ilerlerken tam olarak bu şekilde ilerledik. Bugün bu konuda söyleyecek daha fazla şeyim yok.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin uluslararası hukuk ihlali yaptığı tespit edilen ülkelere silah ve mühimmat göndermesini engelleyen bir yasa bulunuyor. 2 Dışişleri Bakanlığı personeli, İsrail'e "Nerede kullanıldığı bilinmeyen silahlar gönderildiği" ve "Yasaya uyulmadığı" gerekçesiyle bakanlıktan istifa etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow