hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya'daki G7 Zirvesinde protesto!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İtalya'da G7 ülkelerinin çevre bakanlarının toplandığı zirvede protestocular yolları kapattı. Yüzlerce İtalyan köprülere Filistin bayrakları astı, "Özgür Filistin" talebini yineledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justın Trudeau'yu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un posterlerini ateşe verdiler.

    İtalyadaki G7 Zirvesinde protesto

    Ellerinde "7 ülke karar veriyor, dünya yanıyor" ve "G7, iklim sirki" yazılı pankartlar ve Filistin bayraklarıyla İtalya'nın Torino kentinde otoyolları kapatan çevreciler, G7'yi protesto etti. Hem Özgür Filistin talebini hem de iklim krizine karşı mücadele talebini yineledi.

    İtalyadaki G7 Zirvesinde protesto

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevreciler, "Dünyanın en büyük kirleticileri" olarak adlandırdıkları 7 ülkenin "İklim enerji ve çevre" konferansında buluşmasına tepkili. İklim krizinin en büyük sebebinin bu ülkeler olduğunu ifade ediyorlar. Geçtiğimiz yıl yapılan COP 28 Zirvesinde G7 ülkeleri dünya karbon emisyonlarını azaltmaya, 100 milyar dolar harcamaya söz vermişti. Ancak araştırmalar dünyanın en çok karbon salınımına sahip bu ülkelerinin 2030'a kadar hedeflerinin yüzde 100'ünde başarısız olacağı bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow