hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirne'nin Neyi Meşhur? Edirne'nin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Edirnenin Neyi Meşhur Edirnenin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand

    Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Edirne tarihte Osmanlı devletine başkentlik yapan bir şehirdir. Bu nedenle Edirne’de Osmanlı dönemine ait tarihi eserler ve günümüze kadar gelmiş olan saray mutfağı kültürünün izleri bolca bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde Trakya yakasında bulunan sınır şehridir. Doğusunda Tekirdağ ve Kırklareli, güneyinde Ege Denizi ve Çanakkale, kuzeyinde Bulgaristan (Hasköy), Doğusunda Yunanistan (Evros) ile komşudur. Edirne’nin tarihi ilk çağ dönemine uzanmaktadır. İlk çağlarda yaşayan Traklar tarafından kurulan Edirne 1361 yılında Osmanlı Devleti padişahlarından 1. Murad tarafından fethedilmiştir.

    Edirne'nin Neyi Meşhur?

    Edirne hem tarihi geçmişi hem de doğal güzellikleri bakımından turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Edirne’de Osmanlı Dönemi’nden kalan pek çok dini yapı bulunmaktadır. Edirne’nin mutlaka görülmesi gereken en meşhur yeri Osmanlı Dönemi’nden günümüze uzanan Mimar Sinan’ın başyapıtlarından biri olan Selimiye Camii’dir. Selimiye Camii Edirne’nin sembolleşmiş yapılarından biridir. Selimiye Camii’den sonra Rüstem Paşa Kervansarayı, Muradiye Cami, Darülhadis Cami, Meriç Köprüsü, Beyazıd Köprüsü, Enez Kalesi, Hacı Adil Bey Çeşmesi, Edirne Büyük Sinagogu da Edirne’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

    Ayrıca Edirne Kaleiçi'nde yer alan İtalyan Kilisesi, Kirişhane'de yer alan Sveti Helena-Konstantin Kilisesi, , Kıyık'ta yer alan Sveti Georgi Bulgar Kilisesi de günümüze kadar gelen ve aktif olarak kullanılan tarihi yapılar arasındadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne’nin meşhur olan yiyecekleri arasında Edirne beyaz peyniri ön plana çıkmaktadır. Edirne tam yağlı beyaz peyniri doğal ve kaliteli sütlerden üretildiği, uzun süre soğuk koruma zincirinde muhafaza edildiği için oldukça lezzetli olmaktadır.

    Edirnenin Neyi Meşhur Edirnenin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek HediyeliklerEdirne'nin En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Edirne mutfağı saray yemeklerine benzer lezzetleriyle meşhurdur. Edirne mutfağının meşhur lezzetleri arasında tava ciğeri, ciğer sarma, yaprak ciğer, elbasan tava, mutancana, zerde, acıbadem kurabiyesi, zirva, kandilli mantı, kadınbudu köfte, büryan, bulgur çorbası, kavala kurabiyesi, piyaziye, gerdan tatlısı, Hayrabolu tatlısı, mamzana, soğanlı tavuk yahnisi ve kabak kalye bulunmaktadır.

    Edirne hediyelik olarak alınabilecek eşyalar bakımından oldukça fazla seçeneğin bulunduğu bir kenttir. Özellikle Selimiye Camii baskılı buzdolabı süsleri sıklıkla tercih edilen hediyelik eşya çeşitleri arasındadır. Birbirinden farklı pek çok çeşidin bulunduğu buzdolabı süslerinin fiyatları da oldukça uygundur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hediyelik eşya olarak ön plana çıkan diğer ürünler arasında farklı koku çeşitleriyle mis sabunu, dekorasyon için kullanılan Edirnekari, meşhur aynalı süpürgeler bulunmaktadır. Hediyelik yiyecek çeşitleri arasında ilk sırayı Edirne beyaz peyniri almaktadır. Kavala kurabiyesi ve badem ezmesi de hediyelik olarak tercih edilen yiyecek çeşitleri arasında bulunmaktadır.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow