hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Cowgırl Beyoncé ve ‘Texas Hold ‘Em’

    10.05.2024 Cuma | 13:46Son Güncelleme:

    Beyoncé ile 2006 yılında Paris’te Sorbonne Üniversitesi’nde röportaj yapmıştım. Yönetmen Shawn Levy’nin ‘The Pink Panther’ (Pembe Panter) filminin basın tanıtımında ayrıca rol arkadaşları Steve Martin, Kevin Kline ve Jean Reno vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O dönemde Beyoncé yeni yeni tanınmaya başlamıştı. Sonrasını biliyoruz. Her türlü şarkı akımında bir numara oldu. Özellikle R&B yani Rythm ve Blues tarzında lakabı ‘Queen B’ ye çıktı. Grammy ödüllerine abone oldu. 88 kez aday gösterildi, 32 kez mutlu sona ulaştı.

    Gerçek adı Beyoncé Giselle Knowles Carter olan, damarlarında Kızılderili, Afrikalı, Fransız ve İrlanda kanı akan gözde sanatçı Houston, Texas doğumlu. Gelmiş geçmiş en iyi vokalistlerden biri olarak tanımlanıyor ayrıca sahnesi de olağanüstü. Bir süredir unutulmaya yüz tutmuş Country müziğini tekrar hatırlatmak ve gündeme getirmek için Vahşi Batı tarzını benimsedi. Ama Country müziği şarkıcıları ve tutkunları Beyoncé’nin bu girişimine karşı adeta kazan kaldırdı. ‘Sen R&B şarkıcısı olarak kal, sakın Cowgirl’lüğe soyunma. Çünkü bu beyazlara özgüdür ve senin gibi bir Afro -Amerikalılar’a asla yakışmaz’ çağrılarına kulak asmadı 42 yaşındaki sanatçı. Önce giyim tarzını değiştirerek Western stilini seçti öyle ki Beyoncé etkisiyle kovboy modası adeta hortladı ve 2024 sonbahar ve kış tasarımlarına damgasını vurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyoncé’nin son albümü ‘Act 2. Cowboy Carter’ şimdiden satış rekorları kırıyor. Albümde yer alan ‘Texas Hold ‘Em’ soul, country ve western karışımı harika bir parça. ‘Hold ‘Em’ özellikle Teksas’a özgü bir poker oyunun adı. İki kapalı kart düğümü çözüyor, kazandırıyor. Beyoncé’nin akıcı şarkısında banjo çalgısı ön plana çıkıyor. Son zamanlarda modada artık bir ikona sayılan ünlü şarkıcı, şarkı yazarı ve iş kadını olan Beyoncé’nin country kültürünü benimsemesi ve ‘Amerikana’ tarzına bağımlılığı hayranlarını daha da arttırdı.

    Eşi Jay – Z adıyla tanınan Shawn Corey Carter ile sahnelerde düet yapan, ayrıca veganlığı yaymaya çalışan Beyoncé’nin gelecek sanat sürprizi şimdiden merak ediliyor. Belki bir western filmi olabilir!