hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Kamp Malzemeleri Listesi

    27.03.2024 Çarşamba | 11:16Son Güncelleme:

    Herkese merhaba. Bu yazımda kampa giderken yanınızda bulundurmanız gereken kamp malzemelerinden bahsetmek istiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelikle kampların olmazsa olmazı kuşkusuz çadır. Çadırsız kamp yapmak imkansız olacağından kamp hazırlıklarına başlarken yanınıza alacağınız ilk şey çadır olmalı. Tabi çadırınızın hava koşullarına karşı dayanıklı olması da önemli. Bu konuyla ilgili “Çadır Alırken Nelere Dikkat Etmeli” başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

    Çadırdan sonra gece rahat bir uyku uyuyabilmek için mat ve uyku tulumu gerekli. Çadır kurduğumuzda soğuktan etkilenmemek için kalın bir mata ihtiyaç her zaman vardır. Bunun dışında gece üşümemek için de uyku tulumu mutlaka gerekli. Hatta çok üşüyen biriyseniz yanınıza battaniye bile almanızda fayda var.

    Çadırınızı kurup eşyalarınızı yerleştirdikten sonra manzaraya karşı oturup dinlenmek için kamp sandalyesine ihtiyaç var. Piyasada isteğe göre her çeşit sandalye bulunmakta. Tabi burada önemli olan bagajda çok yer kaplamayan katlanan sandalyeleri tercih etmek. Bu sayede diğer eşyalarınız için de yer açmış olursunuz.

    Kahvaltı, akşam yemeği ya da çay, kahve içmek için masa da olmazsa olmazlardan. Sandalyede olduğu gibi katlanır bir masa tercih etmek bagajınızda daha az yer kaplar. Ayrıca minimal ürünlerin kurulumu ve kaldırılması daha hızlı ve pratik olduğundan kamp yaparken size zaman kazandırır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mutfak eşyaları… Tabak, çatal, kaşık, tabak, bardak gibi en temel mutfak gereçleri kişi sayısına bağlı olarak kampa hazırlanmalı. Burada küçük bir tavsiye verecek olursam tabak, çatal, kaşık, bıçak ve bardaktan oluşan piknik setleri hem pratik hem de fazla yer kaplamadığından tercih edilebilir. Yemeklerinizi ısıtmak için piknik tüpü ya da kamp tüpü de yanınıza almanız gerekmekte.

    Ücretli bir kamp alanında kalsanız bile hava karardığında oturduğunuz yeri ya da çadırınızın içinde kullanmak için bir fenere ihtiyacınız olacak. Hatta birden fazla fener bulundurmanız sizin açınızdan daha faydalı olacaktır. Kamp lambasını da yanınıza almanız gerekenler listesine yazmalısınız.Her ne kadar doğada huzur bulmak günlük hayatımızdan uzaklaşmak istesek bile kamp yaparken gerek fotoğraf ve video çekmek için gerekse sosyal medyada vakit geçirmek için cep telefonlarımızı kullanmaya devam ediyoruz. Yakınlarımızın bize ulaşabilmesi de çok önemli olduğundan telefonların şarjının bitmemesi için taşınabilir şarj cihazı da yanımızda olmalı.

    Kişisel temizlik açısından diş fırçası, diş macunu, ıslak mendil, sabun, havlu kağıt, peçete bulundurmanız daha hijyenik bir kamp geçirmenizi sağlar. Ayrıca kamp boyunca atıklarınızı atabileceğiniz çöp poşeti de bulundurmanız hem sizin hem de doğa için faydalı olacaktır.
    Umarım bu yazım kampa yeni başlayanlar için faydalı olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Herkese neşeli, keyifli kamplar!