hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    23 Nisan'da öğretmenlere ek ders ödemesi olacak mı, kesilecek mi?

    23 Nisanda öğretmenlere ek ders ödemesi olacak mı, kesilecek mi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    23 Nisan ek ders ödemesi öğretmenlerin gündeminde yer alıyor. Bilindiği üzere öğretmenlerin 15 saatlik çalışma süresinin dışında girdikleri ders başına aldıkları ücret ek ders ödemesidir. Bu nedenle 23 Nisan resmi tatilde ek ders ödemelerinde kesinti durumu sorgulanıyor. Peki, 23 Nisan için öğretmenlere ek ders ödemesi olacak mı, kesilecek mi? İşte o detay.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmenler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili nedeniyle ek ders ödemeleri ile ilgili detayı araştırıyor. 2024 Ocak zammı ile sözleşmeli de ek ders ücretinin 77,05, kadrolu öğretmende de 89,69 TL olarak hesap edildi.

    23 NİSAN'DA EK DERS ÖDEMESİ OLACAK MI?

    Milli Bayramlar nedeniyle tatil edilen ve ders yapılamayan hallerde bütün okul yöneticilerine ve öğretmenlere ek ders ücreti ödeniyor. MEB'in DYK için de kapsayıcı olan ek ders ödemeleri için yayımladığı yazının 16'ncı maddesinde şu ifadeler yer alıyor;

    "Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

    Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow