hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Benan Topbaş Benan Topbaş

    Astrolojik olarak Hıdırellez'in önemi nedir?

    04.05.2024 Cumartesi | 08:46Son Güncelleme:

    2024 senesi içerisinde astrolojik en olumlu aylardan biri bence Mayıs.. Çünkü hem baharın müjdelenmesi hem enerjimizin tavan yapacak olması ve gezegen konumlarının da rahat bir şekilde hareket etmesi enerjinin sorunsuz akmasına yardımcı olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baharın gelişini müjdeleyen, Hızır ve İlyas Peygamberlerin yılda bir kez gerçekleştiğine inanılan buluşması ‘’Hıdırellez’’ günü geldi çattı. 

    5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece Hıdırellez olarak kutlanıyor. Özellikle çocukluğumuzdan beri dilekleri bir kağıda çizip gül ağacının altına gömme olayı aslında astrolojik olarak da büyük bir önem taşıyor. 

    Gül ağacı mitolojik olarak kutsal sayıldığı için gül ağacı deriz hep. Ve yine Yunan Mitlerinde buğday, bolluk ve bereket sembolü olarak görülmüş ve Demeter ile bağdaştırılmıştır. Hıdırellez de bizim için bolluk ve bereket sembolü olmuştur her zaman... 

    Bu ay 8 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Boğa Yeniayı ki ben Boğa yeniaylarını çok olumlu bulurum hayatımıza yeni bir şans yeni bir başarı ve bolluk bereket getirecektir. Boğa bizim için maddiyatla, parayla ve bereketle ilgilidir. Boğa, Aslan,Akrep ve Kova burçları ekstra şans elde edecekler. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    9 Mayıs'ı 10 Mayıs'a bağlayan gecede oldukça önemli. Çünkü çok pozitif ve olumlu enerjilerin hakim olacağı bir tarih. O gün de yine bol bol dua edebilir, gül ağacının altına dileklerinizi yazıp gömebilirsiniz. 

    Hıdırellez gecesi evinizin kapısının önünde nar kırmak, ateş yakıp üzerinden atlamak, sevdiğiniz bir mum veya tütsüyü yakıp pozitif enerjiyi evinize doldurmak gibi kendinize iyi gelen ritüelleri yapabilirsiniz. 

    Hıdırellez günü kesinlikle ama kesinlikle ağaç kesilmez... Ve o gün ağır işler yapmamaya ağır enerjiler toplamamaya çalışın. Evinizi temizlemek için sirkeli su kullanabilirsiniz. 

    Her şey gönlünüzce olsun...